Videregående kurs

Kursene kan arrangeres som rene damekurs etter antall påmeldte / ønsker
Forkunnskaper: Nybegynnerkurs eller tilsvarende seilerfaring
Kursinnhold: Seilteori og trimming av seil, sjøveisregler, navigasjon med GPS, ankring, havnemanøvrering, nattseilas med fokus på navigering, ”mann over bord”-øvelse m.m.
Mål: ”Dayskipper Coastel / Watch Leader” sertifikat / Å kunne fungere som aktivt mannskap og vaktleder og kunne leie båt
Varighet: 3 dager og 2 netter
Seilingsområde: Ytre Oslofjord

Dette kurset passer for deg som har seilt en del eller kanskje tatt nybegynnerkurs, men som ønsker å lære mer og bli tryggere ombord. Også i dette kurset vil fokus bli lagt på sikkerhet. Det vil bli en videre innføring i kartarbeid og praktisk navigasjon med bestikkføring, men også med bruk av GPS og andre instrumenter om bord. Det vil bli en nattseilas hvor fokus blir lagt på navigasjon etter fyr og fyrlykter. For mange vil dette være en ”ny verden”. Med hensyn til sikkerheten blir ”mann over bord”-øvelse også drillet. Seilkunnskapene og følelsen for balansen og tryggheten i båten blir også videreutviklet, og du vil bli enda tryggere på manøvrering i trange farvann, ankring, tillegging og fortøyning. På slutten av kurset vil det være en skriftlig prøve hvor man får testet hva man har lært og hva man må øve mer på. Ved bestått kurs får du utstedt ”Dayskipper Coastel/ Watch Leader”-sertifikat. Med dette kurset er du kvalifisert til å leie båt i Norge og utlandet.
   
Disse kursene arrangeres ikke i 2015    
Utviklet av SerendipityDesign.no